Om Viva-Lite® familien

Vi er glad for, at du tager dig tid at lære om folkene bag Viva-Lite® Fuld Spektret lys. Læs videre for at finde ud af mere om vores baggrund: fra dannelsen af selskabet, om udviklingen af produkter, til historien om vore samarbejds partnere.

"Indtil for omkring hundrede år siden, brugte vi 90 procent af vores vågen tid udendørs i naturligt lys. I dag er det nærmest modsat. Huse, biler, kontorer, skoler, og indkøbscentre er alle bygget til at være energieffektive og velisoleret, og beskytter os mod solens naturlige lys og varme. Resultatet er, at vi hele tiden udsættes for kunstig belysning, det er ikke mærkeligt, at vi føler os bedrøvet og sommetider deprimeret".


Tobias Rückert, Grundlægger Viva-Lite®
Følg Toby på Twitter...
Eller skab forbindelse til Toby via Linkedin... 

 

Historien om Viva-Lite® går tilbage til 1978, hvor Toby Rückert, grundlæggeren af Viva-Lite® forretningen, sagde hans første ord. Ifølge hans forældre var det ikke ” mor” eller ”far”, men blot ordet "lys".

Men der gik 21 år inden han startede sit første firma i forbindelse med lys. Dette selskab, blev grundlagt i Tyskland i 1999,og var inspireret af læsning af Dr. Jacob Liberman´s bog "Light - Medicine of the Future" og blev navngivet Light-Office.

Lige fra starten af beskæftigede Light-Office sig med special Fuld Spektret Lys løsninger. Gennem sin eneforhandling for True-Light fra Aura Light (som på det tidspunkt omfattede berømte True Light Power Twist lysstofrør fra Duro Test) samt forhandling af både BioLight, LifeLite, SoLux og lignende produkter, fik Light-Office et godt overblik over de fuldspektrede lyskilder der fandtes på markedet.

Kun tre år senere, i 2002, besluttede Light Office sig for at fremstille sin egen serie af Fuld Spektret Lys. Denne beslutning var ikke let at føre ud i livet. Dog kan følgende grunde vise sig at være overbevisende:

  • forvirringen blandt forbrugerne om de forskellige lampetyper(halogen, energisparepærer, lysrør, glødepærer osv.) betød, at der var en fordel ved at lave et samlet ”Brand” ( mærke )
  • en række fabrikater levede ikke op til løfterne om at være fuld-spektret. (Feks. viste det sig, at produkter der var annonceret som ”fuld Spektret” kun var tre-pulver lysrør.


Men vigtigst af alt, mente virksomheden ikke, at det bedst mulige lys (lysspekter ) endnu var opfundet.

Denne tro deles stadig af alle Viva-Lite® partnere , og det er grunden til at Viva-Lite® stadig stræber efter at forbedre deres produktsortiment. Mange forbedringer, er gennem årene kommet efter henvendelser fra brugere, og vi opfordrer dig til at lade os det vide, hvis du mener , der er noget vi kan forbedre. Klik her og giv os dit forslag.

Until about one hundred years ago, we spent 90 percent of our daytime outdoors under natural light. Today, it's quite the opposite. Houses, cars, offices, schools, or shopping malls are all built to be energy-efficient and well insulated, protecting us from the sun's natural light and warmth. As a result, we are continuously exposed to artificial lighting; it’s no wonder we feel distressed and sometimes depressed.”

 

Toby Ruckert, Founder Viva-Lite®

Hvad var det der førte til en udvidelse fra Light-Office til Viva-Lite International Ltd?

I 2003 var Viva-Lite® blevet kendt i Tyskland, på grund af sin optagelse i en række nationale postordrekataloger. Denne succes var en velkommen overraskelse, da Fuld Spektret Lys var noget helt nyt for disse kunder.

Denne succes førte til at Viva-Lite® ekspanderende internationalt i 2004 med sin første store internationale distributør, AD-Lux, der opererer på det finske marked. I samarbejde med AD-Lux, koncentrerede Viva-Lite® sig om at forbedre og udvide sortimentet af fuld spektret lyskilder, hvilket førte til en af de fineste belysnings produktserier der findes i verden i dag.

I 2008, blev det muligt at købe Viva-Lite® i en række europæiske lande og samme år blev den første internationale Fuld Spektret Lys konference afholdt i København, Danmark. Med deltagelse af Viva-Lite® distributører fra hele Europa satte man gang i udviklingen af den fælles vision om at udbrede Viva-Lite® til hele verden. Den fælles vision at yde de bedst mulige belysningsløsninger til boliger og kontorer blev formuleret således:

 

"Løbende at skabe de bedst mulige fuld spektret lyskilder."

"At give et godt helbred og lykke ved at tilbyde et godt og prisvenligt produkt."

 "At udvikle kendskabet til den vitale rolle lys spiller for vores sundhed og trivsel, så det bliver kendt hos den almindelige befolkning."

"At beskytte miljøet ved at skabe energieffektive systemer, der er baseret på genbrug, og støtte til genopbygning og bæredygtighed."

"At støtte forskning inden for lys og sundhed."


Om Day-Lite

Peter Ruby er født i 1951, blev udlært som elektriker i 1972, bestod eksamen som elektroinstaltør i 1976, blev autoriseret elektroinstal-latør i 1978, købte Elinstallationsvirksomhed i Viborg i 1979. I december 1987, spurgte en kunde i butikken om hjælp, da hun følte sig uoplagt og trist i vintermånederne, dette førte PR, først til London i England og derefter til New York i USA, hvor det lykkedes at få eneforhandling af Duro Test ´s produkter ( True Light Power Twist ) i Danmark, og sommeren 1988 blev Day-Lite etableret som et selvstændig firma, med Peter Ruby som hovedaktionær, den første levering af produkter ankom til Viborg 15 september 1988, Duro Test ,USA, afholdte i de følge år flere konferencer ,dels i Danmark, Sverige, Spanien og Italien, hvor alle forhandlere mødtes og udvekslede erfaringer.Omkring år 2000 løb Duro Test ind i forskellige finansielle problemer, og solgte sine rettigheder m.v. til Aura Light i Sverige. Aura Light var mest interesseret i at lave lyskilder med lang levetid, og brugte ikke mange resourser på at forbedre kvalitetet af „Fuld Spektret „ lyskilder, og har siden solgt denne del fra.

I 2004, kom Peter Ruby ( gennem sin mange årige ven og forretningsforbindelse Ilkka , Ad-lux, Finland ) i kontakt med Toby ( Light Office) og sælger idag hele sortimentet af Viva-Lite® fuldspektret lyskilder, der er det bedste fuldspektre tlyskilde produkt der findes på markedet idag.

Day-Lite, drives idag som et familiefirma, med PR som leder og hustru,børn og svigerbørn som medhjælpere, firmaet drives overvejenede pr. postordre, og har nu også etableret webshop i fællesskab med Viva-Lite®.


Erklæring om produktion og kvalitet

Viva-Lite® er forpligtet til at sikre de højeste standarder for social, miljømæssig og økonomisk ansvarlighed, hvor vores produkter er lavet. En del af vores rolle som en global virksomhed er at sikre at vore under leverandører lever op til disse standarder.
Alle vores leverandører accepterer at holde sig til sikre arbejdsvilkår og til at bruge miljømæssige og ansvarlige fremstillingsprocesser. For at sikre at det overholdes, foretager vi en omfattende kontrol under ledelse af vores egne medarbejdere i forbindelse med tredjeparts-eksperter.Men også efter denne kontrol, overvåger vi leverandørernes samarbejde og respons.

Desuden er alle vores eneforhandlings partnere knyttet til de nationale re-cycling netværk. Og vi sætter en ære i at sikre, at vores emballage genanvendes.

For at finde ud af mere om vores produktion og kvalitets processer, kan du se vores fuld spektret lys leverandører og producenter´s info på denne hjemmeside.

Vores Argumenter

"Løbende at skabe de bedst mulige fuld spektret lyskilder."

"At give et godt helbred og lykke ved at tilbyde et godt og prisvenligt produkt."

"At udvikle kendskabet til den vitale rolle lys spiller for vores sundhed og trivsel, så det bliver kendt i den almindelige befolkning."

"At beskytte miljøet ved at skabe energieffektive systemer, der er baseret på genbrug, og støtte til genopbygning og bæredygtighed."

"At støtte forskning inden for lys og sundhed."


 Se vores argumenter...International Kort

Klik på kortet her under og se vores internationale partnere:

 


Din Lokale Forhandler

Day-Lite
Tapdrupvej 82
8800 Viborg
Denmark


45 86 60 00 23

Vores Placering