Brancher og lokaliteter

At se bedre og føle sig godt tilpas er gode grunde til at skifte til Viva-Lite® Fuld spektret lys.

Men selvom Viva-Lite® kan lyse op i ethvert rum med et bedre og mere muntert lys, er der forskellige situatitioner og typiske brancher, hvor Viva-Lite® især gør sig gældende:


1. Se bedre – Ægte farver

En høj farvegengivelse er især vigtigt for mange virksomheder. Viva-Lite® er en perfekt løsning, som selv for genstande og materialer, der indeholder fluorescerende stoffer gengiver farverne naturtro.

Det gør Viva-Lite® fuld spektret lys så værdifuld for tandlæger og tand-teknologi, hvor fabriksfremstillet proteser er nødt til at passe 100% med de naturlige tænder.

Viva-Lite® fuld spektret lys er også populært i tøj butikker. Kan du huske sidste gang, du købte en tilsyneladende blå skjorte, der pludselig viste sig at være grøn, når den blev set i naturligt dagslys?

Og sidst men ikke mindst, Viva- Lite® giver det helt rigtige lys på kontorer, i studier og på læsesale, hvor man arbejder i kunstigt lys hele dagen.

Typiske virksomheder og brancher, der har oplevet betydningen af god farve ægthed:

 • Tandpleje (tandlæger og laboratorier)
 • Grafisk design, foto og tryknings industrier
 • Detailforretninger (tøj, smykker, blomsterhandlere osv.)
 • Kunst gallerier og museer


Ved at bruge en rigtig belysning med Viva-Lite®, kan præsentationen af varer blive optimal og derved opnå betydelig mere omsætning fødevarer synes mere friske, blomster og planterne vokser hurtigt og er mindre modtagelige for skadedyr, malerier får en bedre glød, og smykker glitrer og glimter mere end før.


2. Få det bedre - sundhed og trivsel

Det er godt at føle sig veltilpas! Og det er en kendsgerning, at lys ikke kun påvirker vores immunforsvar, men også vores sindstilstand og generelle sundhed og trivsel.

Viva-Lite® fuld spektret lys er skabt til at lave en ideel atmosfære i hjemmet og på kontorer hvor vi skal leve og arbejde. Fakta er, hvis miljøet omkring os er indbydende vil vi automatisk blive mere kreative og produktive.

Med Viva-Lite® fuld spektret lys, kan manglende koncentration på grund af dårligt oplyste rum opvejes til enhver tid. Anstrengte øjne, hovedpine og træthed kan holdes i skak ved at minimere den ellers negative virkning kunstig belysning kan have.

Flimmer og dårlig belysning kan være årsagen til stress, agressivitet, hyperaktivitet og problemer for mennesker, som ofte er blevet diagnosticeret forkert.

Viva-Lite® har til formål at sænke stressniveauet, minske hovedpine og forbedre kommunikationen og produktiviteten i virksomhederne.

Her har de sundhedsmæssige fordele ved Viva-Lite® allerede gjort en stor forskel:

 • Skoler, børnehaver, plejehjem, universiteter
 • Hospitaler
 • Kontorer og boliger
 • Fabrikker, især for skifteholdsarbejdere


 Blot det at ændre lyset kan være en nem løsning på nogle af de ovennævnte problemer. Hvis du har konstant eller regelmæssig hovedpine på arbejdspladsen, så prøv lige at udskifte lyskilderne til fuld spektret lys (Viva-Lite®) og se og mærk selv hvor meget lysets spekter påvirker os alle i dag.


3. At fungere bedre - Økonomiske og ydelsesmæssige fordele

Forøger produktiviteten og kreativiteten, færre fejl, som skyldes manglende koncentration og mindre fravær på grund af sygdom er alle faktorer, som kan forbedres drastisk med gode lysforhold og derved give klare økonomiske fordele i forhold til dårligt belyste kontormiljøer.

Viva-Lite® fuld spektret lys har en usædvanlig lang levetid og samtidig et lavt strømforbrug. Hvis Viva-Lite® fuld spektret lysrør anvendes i kombination med elektroniske ballaster, vil man foruden store besparelser på strømmen på omkring 1 / 3, også få en endnu længere levetid for rørene: næsten den dobbelte levetid i forhold til det normale, med andre ord, sparer man en udskiftning af rørene, hvilket især er en besparelse, hvis armaturerne sidder svært tilgængelig, og man skal bruge ekstern mandskab og evt.lifte til udskiftningen.

Undersøgelser viser også, at ved at bruge fuld spektret lys med en høj farvegengivelse (> 95 CRI), vil læsning og øvrige arbejdsvilkår være lettere i det lys.

Indlysende besparelser, øget effektivitet og produktivitet er blevet observeret ved:

 • Kontorer, hospitaler og detail-branchen
 • Landbrugere, især fjerkræavl
 • Zoo's og dyreinternater (især papegøjer og fugle)
 • Planteskoler og drivhuse


Disse er blot nogle få eksempler, hvor Viva-Lite® i øjeblikket, og mange steder rundt omkring i verden øger produktiviteten, sparer penge og energi og samtidig forbedrer den generelle sundhed og sindstilstand for folk, der arbejder under kunstigt lys dagligt.


Hvad er det næste?


Vi håber du har nydt dit besøg på Viva-Lite® hjemmeside og vil være glad for dine kommentarer...

Farvetemperatur Sammenligning

 

Viva-Lite® 5500K Normal 2700K

Vis flere exempel...


Vidste du?

Antallet af studerende med caries var lavere hvor der var installeret Viva-Lite fuldspektret lys i klasseværelserne , sammenlignet med klasseværelser hvor der var installeret normal lysrør belysning.

Mayron,Ott,Amontree og nationer

Vis mig en anden mængde


Før og efter billeder

 

Send us your before/after photos...


Tilbagemeldinger fra kunder


Positivity: It's easy to make a difference - here is what you can do

I dit hjem eller på kontoret:
Oplys det med fuldt spektret lys. Det sparer energi og har en positiv indflydelse på klimaet. Du vil nyde lyset, du kan se godt og du kan se, hvordan farverne virkelig er, og også skyggerne er naturlige.

Børneværelset:
Godt lys påvirker fremtiden for dine børn positivt i læsning og læring.

Dine forældres hjem:
Giv dem Viva-Lite ® som en gave. De vil se bedre med det samme.

Skoler:
Fortæl lærerne om Viva-Lite ® og betydningen af fuld spektret lys for jeres børn. Deres læse-hastighed vil blive hurtigere og indlæringen styrkes.

Hospitaler:
Ingen nyder lange ophold på hospitalerne . Undersøgelser viser, at fuld spektret lys kan forkorte tiden efter operationen. Spørg hospitalspersonalet ,om deres værelser er udstyret med fuld spektret lys.

Din arbejdsplads:
Foreslå et risikofrit 4-ugers forsøg på din egen arbejdsplads. Tag billeder og lav en undersøgelse med dine kolleger før og efter installationen af Viva-Lite ® og præsenter den for din chef. Resultaterne vil tale for sig selv ...

Klik her hvis du ønsker en fire ugers prøve installation ...